Fish and chips av bästa kvalitet

Storbritanniens bästa fish & chips ska koras i National Fish and Chip Awards 2015 och igår utsågs de fem finalisterna inför avgörandet i januari nästa år (och alla lär ju vara bra så ta en titt på sidan). Om du följer matbloggen Tre tjejer i köket liksom jag så vet du att Elin berättade om fjolårets vinnare Quayside i Whitby och andra bra ”chippies” i Yorkshire. Den här gången finns inga finalister från Whitby alls vilket är konstigt för det är verkligen en fish & chipstad av rang. Istället är det representanter från Fife i Skottland, Kent, Gloucestershire, Merseyside och så inte minst anledningen till att jag skriver detta inlägg; Burton Road Chippy i Lincoln.

brcDe senaste två åren har min man varit hemma i England och jobbat och då just i Lincoln där stora delar av familjen finns. Hans hus låg precis tvärs över gatan från Burton Road Chippy och visserligen har han hela tiden sagt att den är känd som en av de bästa i Lincolnshire men inte trodde jag att den skulle hamna som en av de bästa i landet! På helgerna ringlar köerna långa men då ofta med hungrigt folk på väg hem från pubarna i centrum varifrån Burton Road leder ut från en hörna av slottet. Många kvällar har vi tittat ut över hungriga Lincolnbor och undrat hur mycket pengar man egentligen drar in på att ha en chippy för det är känt att det brukar kunna ge en del. Min mans farfar ägde en i York och hade nog tjänat en förmögenhet idag eftersom den låg där det idag bor en stor mängd universitetsstudenter.

Burton Road Chippy har både en take away vid fritösen och en restaurang längre in i byggnaden. Den senare ser elegantare och något mindre engelsk ut än de där med mörka, rundade pinnstolar och vitrappade väggar man ofta hittar men den känns ombonad med sina takbjälkar. Personalen är trevlig och serviceinriktad och kommer med både fisk och det du vill dricka vare sig det är traditionellt te eller en flaska passande vin vilket finns här också. Alla ställen anmäler sig inte till tävlingen så riktigt rättvisande är den inte och jag har ätit lika bra i både just Whitby och nere i Cornwall men det här hör ändå definitivt utan tvekan till de bättre. Man erbjuds ”Catch of the Day” och fisken är så certifierad det nu går ur miljösynpunkt vilket gör den extra god. Tar man med någon som inte gillar fisk så finns det både sallader och vegetariska pajer på menyn som du kan läsa om du klickar på länken till hemsidan ovan. Där ser du också fler bilder vilket jag inte kan erbjuda eftersom det ju brukar vara så med ställen man har i sin närhet att man helt tar dem för givna tills man väl flyttat därifrån.

Fler och fler fish & chipsställen kör med glutenfria dagar då smeten kan ätas av alla och så gör även Burton Road. Här är det första tisdagen i månaden som gäller (det är svårt att undvika spår av gluten i ett sådant här kök så de föredrar att göra det ordentligt ett fåtal gånger istället för att riskera fel). Söndagar och måndagar är det stängt i traditionell stil eftersom det inte fiskas på helgerna. Nu gäller det att hålla tummarna för att de vinner finalen för Lincoln blir bara roligare och roligare att äta i. Jag har ju tidigare bloggat om ostrestaurangen och det finns många andra jag inte hunnit med än.

2 kommentarer

  1. Har bara en sak att säga … som jag LÄNGTAR efter äkta engelska fish & chips. Något av det bästa som finns. Och glutenfria dagar, jättebra! Fler och fler restauranger börjar införa både laktos (jag är laktosintollerant) och glutenfria alternativ. Heder åt dom!

    Gilla

    1. Ja visst är det något av det bästa när det är välgjort. Det är hur skönt som helst att även tea rooms gör glutenfria alternativ nu och har insett att det inte bara är allergiker som vill ha det.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

<span>%d</span> bloggare gillar detta: