Draken i Devon

Inte långt från hamnen i Ilfracombe ligger stadens äldsta pub The George & Dragon där man redan från utsidan ser att den är gammal. När man kommer in möts man direkt av baren med sina stammisar som sitter och diskuterar dagens händelser precis som det ska vara medan pubägarnas hund går in och ut ur baren men inte visar något större intresse för varken gästerna eller deras eventuella hundar. Detta gör istället personalen och du har snart en bra pint i handen om det är det du är ute efter. Här finns några nationellt kända öl på fat men också diverse real ales som ofta är från sydvästra England. Exakt vilka varierar men något från lokala Exmoor Ales brukar finnas och George & Dragon är kända för att ta väl hand om sin öl.

Historiska George & Dragon

Historiska George & Dragon

Vill du äta så är det 12-15 och 18.30-21 som gäller i typisk gammal pubstil och även maten är ganska traditionell pubmat. Här kan du välja mellan soppor och smörgåsar samt dagens special på svarta tavlan vilken kan vara lokal fisk nerifrån hamnen. Du kan också få hemlagade varmrätter som till exempel lasagne, något vegetariskt italienskinspirerat eller en kött- eller currygryta. Lasagnen (som sällskapets tonåringar åt) är faktiskt riktigt god även om den på engelskt manér serveras med pommes men alla rätter har lite sallad till här också. Diverse grillat kött som gammon steak och en och annan paj finns även det oftast på menyn och själv åt jag lamm. De flesta kommer ju hit för ölen men vinlistan är anständig den också för en liten pub i en engelsk småstad. Barn är välkomna fram tid tidig kväll och har sin egen meny om de inte äter annat men får såklart inte vistas i baren.

Ibland är det specialkvällar med frågesport eller speciell mat vilket du ser på hemsidan och då kan det säkert var trångt om saligheten men annars finns det plats. George & Dragon är helt klart en av de bästa pubarna i Ilfracombe och den är trevlig just för att den har en bra balans av anspråkslöshet och omtänksamhet och inte låtsas vara något annat än en lokal pub från 1360-talet som drivs på 2000-talet. Man sitter där och äter och funderar på vad som kan ha hänt i pubens långa historia och det lär finnas ett och annat spöke bland de tjocka träbjälkarna. Jag har bara varit här sommartid i bra väder men på vintern framför öppna spisen är det säkert ännu mysigare och allra bäst är att man slipper de blippande spelautomater så många engelska pubar är fulla av. Här är det samtal och lugn som gäller.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: