Skäm bort dig i Wales

Känner du att du har något att fira eller vill resa på romantisk helgtur med någon speciell? Idag blir det ett av de där ställena jag inte har provat själv men jag måste bara få visa detta unika ställe (med Bodysgallens egna foton) som vunnit pris för bästa hotell i Wales.

Lyxhotell i Wales

Lyxhotell i Wales

Snowdonia i fjärran.

Snowdonia i fjärran.

Bodysgallen Hall & Spa är något så ovanligt som ett hotell som ägs av organisationen National Trust som har två hotell till varav ett i min gamla hemstad York som jag kan lova ser fantastiskt ut. Det här ligger mellan Llandudno och Conwy i norra Wales med sin vackra natur vid Snowdonias nationalpark och sin närhet till kusten och många av de gamla kända stenslotten i trakten – inte minst Conwy som är synligt från trädgården och som Bodysgallen en gång på medeltiden byggdes för att skydda. Från Manchester kommer du hit med direkttåg till Llandudno Junction på dryga två timmar och ännu fortare med hyrbil.

I dagens huvudbyggnad med en historia från 1600-talet kan du få ett standardrum med king size-säng för 189 pund natten och så fortsätter priserna upp till dryga 400 pund för lyxrummen med utsikt mot Snowdonia och de stora sviterna. Priser för sviterna i hotellets stugor ligger på 2-300 pund. Det är alltså inga budgetrum det handlar om men har man sparat ihop till en speciell dag i livet eller vill skramla för att skicka sin naturälskande mormor hit på 75-årsdagen så är det säkert ett fantastiskt val.

Vaughansuiten.

Vaughansuiten.

En av hotellets stugor

En av hotellets stugor

Redan namnet avslöjar att hotellet även har spa så man kan komma hit bara för att slappa där och få behandlingar men i de här omgivningarna hade jag absolut gått på vandringar eller spelat golf vid foten av Snowdonias nationalpark så länge vädret tillät.  Är det ruggigt ute så varför inte istället Afternoon tea där du får fingersmörgåsar, scones och den walesiska specialiteten bara brith samt diverse andra bakverk. Äta är överhuvudtaget något man verkar kunna göra bra här med en vacker matsal där det serveras walesiskt lamm, vilt, fisk och sådant man förväntar sig av en fin restaurang på landet. I matsalen är barn över sex år välkomna på middag vilket är bra att veta både för den som reser med barn och den som vill undvika dem.

I en vacker ekonomibyggnad finns hotellets spa.

I en vacker ekonomibyggnad finns hotellets spa.

Afternoon tea in the drawing room - en dröm.

Afternoon tea in the drawing room – en dröm.

Romantisk matsal med Snowdoniavy.

Romantisk matsal med Snowdoniavy.

Apropå gårdagens inlägg så går det att fira både walesisk jul- och nyår på Bodysgallen men det kostar såklart ännu mer än vanligt även om du välkomnas med champagne och de kan köra dig till midnattsmässa och kommer med portvin och mince pies när du kommer tillbaka därifrån. Såklart ingår även en galamiddag så här gäller det att man har finkläderna med sig. På nyår väljer du om du vill stanna en, två eller tre dagar och får en femrätters brakmiddag men smakar det så kostar det – mycket.

Vill man komma undan med billigare övernattningar här så finns det ett romantiskt paket med champagne och naturligtvis tillgången till spa. Den som tycker om att laga mat kan också lära sig mer om brittisk mat på matlagningskurs med husets kock. Kurserna i British Winter Classics och annat kostar dryga 40 pund men då får man rabatt på boendet.

Vinter i Wales.

Vinter i Wales.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: