Fifteen love

Imorgon brakar Wimbledontennisen loss. Mängder av jordgubbar från Hampshire finns redo och champagnen är satt på kylning och jag är inte ett dugg tennisintresserad men vad gör det när man besöker en sådan här världsarena och dessutom är svensk – då blir det roligt iallafall, trots att det inte ens är tävling. En rundvisning på All England Lawn Tennis & Croquet Club som är det officiella namnet på klubben tar ett par timmar men de flyger förbi.

Var är ingången?

Var är ingången?

Det är en lång promenad från tunnelbanan men en vacker dag gör det inget och en regnig dag går det bussar längs den långa, gula muren. Väl där inne går det guidade turer som man anmäler sig till i kassan eftersom antalet på varje tur är begränsat. Tid får du om du inte kommer sent på dagen men du kan behöva vänta i souvenirbutiken onödigt länge och Wimbledon har mycket annat fint att se när du ändå är här ute.

Jag vet inte hur många guider de har men vår hade inte kunnat vara annat än engelsk. Wimbledon var inte hälften så snobbigt som jag väntat mig men han var ändå väldigt stolt över denna helgedom som också var otroligt mycket större än jag trott. Man tänker sig centrecourten och ett par sidobanor för avancemang i dubblar och annat men det är bara början och vi får vandra en hel del upp och ner och in och ut ur olika delar av hela komplexet. Efter en stund kommer vi till en terass där entusiasten hade älskat att sitta och dricka gott i trevligt sällskap och se ut över en massa matcher men just nu är här knäpptyst med undantag för en städerska. Vi går vidare in i huvudbyggnaden och ler snart stort åt bekanta namn på fina minnestavlor över forna mästare i både dubbel och singel.

Det ska hinnas med många matcher.

Det ska hinnas med många matcher.

wimbdoublewimbsing

Vi tar oss ner på markplan i vad som närmast liknar entén till ett stort garage och plötsligt är vi där – på centrecourten! Här får vi sitta och lyssna till berättelser om allt från kändisspelare till hur regntaket fungerar och atmosfären under en final kan vi bara drömma om men den känns plötsligt som något man kan tänka sig vilja se.

Himmelriket för tennisfans

Himmelriket för tennisfans

Nog så spännande att snegla på när det är på riktigt

Nog så spännande att snegla på när det är på riktigt

Överallt springer och klättrar människor som jobbar med att laga, putsa och måla saker till den kommande säsongen eftersom vi är här under påsken och det börjar kännas att det närmar sig men vi får också en tur i mediacentret där de som vill kan ta plats i stolen där framme och låtsas bli intervjuad. Här tycker jag som ofta ordnar stora internationella möten på jobbet att det är intressant för här känner jag igen ackrediteringsområdet och små rum för journalister från all världens hörn. Vidare på rundvandringen blir det ytterligare tillfällen att glädjas som svensk. Vi är de enda med svensk anknytning på den här rundturen och inbillar jag mig eller är sneglar de andra avundsjukt när vi börjar babbla Borg och Edberg med varandra? Till och med listan över juniorer går att njuta av innan det är dags att tacka guiden och återvända till souvenirbutiken med sina snygga kvalitetsprylar för att gå vidare in i tennismuséet.

wimbborgwimbedb

Jomen där är de ju. Både '72 och '86

Jomen där är de ju. Både ’72 och ’83

Muséet är riktigt välgjort och här ser man pokaler och tennishistoria i massor samt en rolig animation med McEnroe som bjuder på sig själv i omklädningsrummet. Det är intressant att se hur tennisrackets, skor och annat utvecklats genom åren och få veta mer om de sociala koderna och uppförandet i detta tennisens mecka genom tiderna och jag är betydligt mer intresserad av tennis idag än jag var innan besöket för nu kan jag så mycket mer.

You can NOT be serious!

You can NOT be serious!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: