Mumifierat och mumsigt

En riktigt trevlig restaurang och pub är Haunch of Venison på Minster Street mitt i centrala Salisbury och då inte bara för menyn. Byggnaden har funnits sedan 1320-talet med en påbyggd andra våning från grannhuset på 1700-talet och bara det gör den sevärd. Från början var den hem åt katedralens hantverkare innan den blev värdshus och fortsatte att vara populär hos kyrkofolk. Det första du möts av är den murriga gamla baren med golv från plattor som inte längre behövs i katedralen och med en bevarad bardisk i tenn. Här sitter pubens stammisar och här finns också ett minimalt gammalt damrum vilket sägs ha använts av Churchill och Eisenhower medan de planerade Dagen D (vilket ni också har kunnat läsa att de gjorde i Wilton House i närheten). I nästa rum som idag är baksida hittar du även en tidigare stammis för där finns en glasmonter med en mumifierad hand som sägs ha tillhört en spelare som blev av med den här. Det händer en del lustiga saker i puben enligt personalen som är övertygad om att det är spelaren som spökar. Detta bakre rum är högre upp än barrummet vilket är just på grund av kyrkohistorien där man drack i olika rum beroende på hierarki. Ett tag i sina tidiga dagar hade puben faktiskt även prostituerade och kyrkan bakom lät därför bygga en tunnel till den för att undvika pinsamheter och avslöjanden!

Den smala trappan upp är inget för den som har svårt att röra sig men är ett måste om man vill upp i restaurangen med sina fint restaurerade timmerdetaljer, öppna spis från 1580-talet och lutande gamla golv där det verkligen känns som att gå tillbaka i tiden och vara i kardinal Wolseys väntrum eller något. Här har man ganska höga ambitioner med den engelska mat som serveras och mycket är lokalt såsom den berömda skinkan från Wiltshire eller som namnet antyder, vilt. Vinlistan är ganska lång och nerifrån baren hämtas real ale från riktigt lokala bryggerier. Själv åt jag en rejäl köttbit med vällagade tillbehör och även om det kostade en del jämfört med många andra ställen i Salisbury så var det fullt överkomligt med tanke på maten och miljön och jag kommer gärna tillbaka och ser så de håller måttet för trevliga är de också och stolta över sin gamla pub.

En riktigt gammal pub

Vågar du gå in?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: