Bästa Eurovisionlåten

Återigen har Skandinavien drabbats av Eurovisionfeber. Förra året invaderades min hemstad Malmö och i år är det utanför min arbetsplats i Köpenhamn som glada fans med flaggor på kinderna vandrar ner mot Nyhavn för att ta båten över vattnet till arenan, både i tisdags och idag (jag tänker inte ta mig över bron och kolla läget på lördag).

Britterna har aldrig varit så värst intresserade av mello med undantag av tiden runt framgångarna för Bucks Fizz 1981 med Making Your Mind Up. En låt utses och ibland är det av ett för ändamålet ihopsatt band och ibland någon kändis som Bonnie Tyler förra året som får representera landet. Tidigare hände det att den irländske TV-veteranen Terry Wogan på BBC lockade tittare med sina pålästa men ironiska kommentarer om andra länder men nu finns inte ens han kvar och till och med jag som avskydde hur han presenterade vissa länder för britterna saknar honom i detta sammanhang idag.

Storbritannien är som ni säkert vet ett av de länder som betalar den Europeiska TV-unionen för evenemanget och därmed har en garanterad finalplats. I år är det Molly Smitten-Downes som ska sjunga Children of the Universe. Inte den bästa låt jag hört i sammanhanget men inte den sämsta heller. Tankarna vandrar dock iväg till vad som skulle hända om britterna istället skickade John Shuttleworth.

Jag har länge tänkt introducera honom för er men tänkt lära känna er lite först för jag måste ju stå för att jag älskar Shuttleworth. Har man bott i Nordengland så är det lätt att falla för Graham Fellows fiktiva karaktär från Sheffield med sin Yamaha-keyboard vid vilken allehanda knäppt skapas. Den som känner till tysk, galen  humor kan jämföra med Helge Schneider som jag också älskar och drömmen vore att få se de två tillsammans. Båda är lika töntiga och har helt utflippade texter – Schneider har bara sin orgel istället. Kan de redan ha inspirerats av varandra?

Europigeon är hans försök till bidrag till Eurovision och här kommer ni faktiskt att känna igen en del mer kända ansikten i låten medan man faktiskt inte ser så mycket av Shuttleworth själv så honom får jag återkomma till. Låten är mer känd som Pigeons in Flight och ger er ett bra smakprov av text á la Shuttleworth. Douz Points!

 

Annonser

4 kommentarer

 1. Nej britterna är inte särskilt intresserade av Eurovision. Har iallafall en engelsk vän som jag smsar med under semifinalerna 🙂 England är helt enkelt inte så europeiska av sej i allmänhet. Lite egna sådär. Det är ju därför man älskar dem.

  Gilla

  1. Ja det är ju det. Fast även i England finns det mer och mindre europeiskt. I Cornwall är det rätt OK med alla liberaldemokrater. I Knaresborough i Yorkshire är det riktigt anti EU.

   Gilla

 2. Instämmer med Anna ovan. Här är det inte många som bryr sej om Eurovisions. Förra året var det dock lite ståhej här i Wales, eftersom Bonnie Tayor ör walesiska. Jag har faktiskt inte hört något om tävlingen i år.

  Gilla

  1. Ja jag har faktiskt bilder på walesiska fans här i Malmö.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: