Sjöfart, stränder och Spitfires i Kent

Idag blir det ett av de där inläggen med diverse lånade bilder för nu handlar det om Ramsgate i Kent dit vi åkte flera gånger med katamaran under våra år i Belgien spontant utan kamera. Bor man i Bryssel så längtar man som svensk ofta till kusten och i Oostende gick färja och katamaran just hit så en dag hoppade vi på och hade så kul att det blev lite av en tradition fram tills kanaltunneln öppnade.

Ramsgate ligger nere i det sydöstra hörnet av Kent på halvön Thanet som också inbegriper Margate och fina Broadstairs men just Margate föll vi aldrig för trots en testtur. Det kändes slitet och eftersatt även om jag vet av en vän som vuxit upp där att de snyggat upp en del på senare år och försöker återskapa badortskulturen från förr. Margate är också det enda ställe där min man från Yorkshire tagits för australiensare när han öppnat munnen så njae…helt enkelt ingen höjdare för oss. Vi har stannat i Ramsgate där vi framför allt varit på pubarna i marinan mysiga kvällar. Väljer man fel pub kan man nog hamnar bland svensexor och möhippor för det är livligt på sina ställen men varför inte om man åker till England ett helg gäng. Åker man som par så är det mysigt och maritimt på flera av de lugnare pubarna.

Marinans barer på kvällen Foto: Adem Djemil

Marinans barer på kvällen
Foto: Adem Djemil

Dagtid hänger familjer på stadens strand i traditionell engelsk stil eller tittar på båtlivet i hamnen som är riktigt stort och det finns fortfarande några fiskebåtar kvar så detta är defintivt ett ställe för dig som längtar efter bra fish & chips. Sjöfartstemat fortsätter med ett lokalt maritimt museum som jag inte hunnit med att besöka själv eftersom vi gjorde turer till Canterbury och annat istället men små lokala muséer har överraskat mig många gånger inte bara i England så jag tror säkert det är intressant så länge du alls tycker om havet och i det här fallet inte minst föremål som befolkningen tagit från grundstötta fartyg.

Ramsgates hamn Foto: JackyR

Ramsgates hamn
Foto: JackyR

Typisk engelsk strand

Typisk engelsk strand

Det var i den här trakten jylländarna Hengist och Horsa landsteg år 449 i början av Englands danska period och till minne av detta har Danmark byggt en kopia av det norska vikingaskeppet från Gokstad och seglat till Ramsgate 1949 för att donera det till staden så idag kan man se även detta i Pegwell Bay. Vill man fortsätta snöa in på båtar, flygplan och sådant så finns det ett litet Spitfire- och Hurricanemuseum norr om staden också och apropå just andra världskriget så är Ramsgate väldigt känt för sina tunnlar i klipporna vilka användes under kriget och öppnas igen nu i maj efter att ha varit stängda några år.

Hugin i Ramsgate

Hugin i Ramsgate

Från London tar det 1 timme och 18 minuter med det snabbaste tåget från St Pancras och det finns också något långsammare tåg samt längre resor med byten i Ashford från både St Pancras och Victoria så det är inte bara ett resmål i sig själv utan en enkel dagstur från London fast då kan man vilja kombinera den med något annat – kanske Canterbury om man är historie- och arkitekturintresserad och Broadstairs om man gillar Dickens eller har barn i sitt resesällskap. Ramsgate har inte tusen egna sevärdheter men det har en stämning jag tycker är helt okej som bas för att upptäcka sydöstra Kent med massor att göra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: