Påsk med barnen i London

Ska du till London under påsklovet? Själv har jag genom åren lärt mig att det är en ganska hektisk tid just där eftersom det är långhelg för så gott som hela Europa samt inte minst britterna själva vilka annars inte har så många röda dagar i kalendern. Det är trångt om saligheten alltså och shopping på Oxford Street eller Westfield känns för mig stressigare än vanligt så mitt tips om du redan har varit där är att satsa på att shoppa i stadsdelarna utanför centrum – Hammersmith har Kings Mall som är fult som stryk men där det finns ett Primark, River Island, New Look, TK Maxx, några skobutiker och Superdrug med billigt smink till tonåringen och så hinner man ägna resten av dagen åt annat kul. Wimbledon har flera roliga butiker att botanisera i uppe i den gamla bykärnan och kombinera med fina promenader och mysiga restauranger och det gör också Hampstead och Richmond. Man kan också bege sig till någon helt annan stad i närheten naturligtvis – varför inte Brighton eller Oxford.

Foto: Lotus Head

Foto: Lotus Head

Om man vill ha mer av påskaktiviteter då? Muséerna är också de välbesökta under påsken och jag rekommenderar att man kommer tidigt för att undvika köerna inte minst till naturhistoriska som är många barnfamiljers favorit. Ofta sätter de upp pysselhörnor och både muséer och parker har äggjakter då man letar chokladägg.

Världsarvet Kew Gardens lockar i år med inte bara äggjakt på påskdagen utan har som tema Kalle och chokladfabriken med liten chokladfabrik och musikal. På fascinerande Horniman Museum i sydöstra delen av London hittar man en påskfestival med matstånd, äggjakt och hantverk. Eftersom Shakespeare fyller 450 år i år så är det också mängder av aktiviteter på Globe Theatre på södra sidan Themsen och på annandag påsk som är två dagar innan hans födelsedag hittar man dockteater, improvisationer, hoppborg och jag vet inte allt. Annandag påsk är också helgdagen närmast 23 april som är St George’s Day – Englands nationaldag – så inte bara barnfamiljer kommer att bege sig till Trafalgar Square och låta anglofilin blomma ut bland morrisdansare och mat.

Foto: Kew Gardens

Foto: Kew Gardens

Den som tycker om vildare natur eller tycker om att måla ägg ger sig förslagsvis ut till London Wetland Centre  i Barnes inte långt från svenska skolan. Mudchute Park & Farm är en gård i Docklands med hästar, får och andra djur och har massor av aktiviteter under påskveckan, inte minst en parad. Så här års har de dessutom små lamm att titta på. En av de mer kända parkerna för påskaktiviteter år efter år och närmare centrum är annars Battersea Park söder om Themsen som har ett barnens zoo med påskfirande varje år vilket för mig verkligen känns som påsk med familjen i London. I år är det promenad runt zoo för att leta ägg hos djuren.

Uppdatering: Vill du ha fler tips så kan du läsa mitt senare inlägg om London med barn.

Annonser

2 kommentarer

  1. Det blir Spanien i påsk för mej!

    Gilla

    1. Inte helt förvånande. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: