Puben i paketsorteringen

Man kan få för sig att jag bara vistas på pubar och järnvägsstationer när jag är i England och helt fel har man väl kanske inte för vi kör inte bil i familjen och jag älskar som nästan alla svenskar atmosfären på en bra pub. Idag handlar det dock om en pub som dessutom har bra mat – ytterligare en av mina favoritupplevelser och ingen av er har klagat över att det bli en hel del London (det givna navet mellan oss i Malmö och maken i Lincolnshire just nu om vi bara har en helg).

King’s Cross station i norra delen av London är där man hittar East Coast med tåg till York och Edinburgh så det är den station jag alltid sett mest av och nu, just nyrenoverad är den roligare än på länge. Längst in i den stora hallen, bortom köerna till Harry Potters plattform och ovanför bagageförvaringen hittar man The Parcel Yard som tidigare hyste stationens paketsortering men idag har gjorts om till pub och en riktigt trevlig sådan eftersom mycket av den gamla inredningen bevarats så här finns olika rum mellan vitmålade träväggar och långa korridorer. Ett av rummen har glastak och ett annat har fönster ner mot järnvägsspåren – perfekt för en trainspotter eftersom man inte får gå ut på perrongerna utan biljett på stora engelska stationer om man inte ska hämta eller lämna någon.

The Parcel Yard

The Parcel Yard

Tågen på King's Cross syns nedanför pubfönstren

Tågen på King’s Cross.

Längst in ligger baren som fått industrilampor vilka passar både miljön och dagens inredningstrender och det kunde ha blivit närmast hippt om det varit i Stockholm men i Sverige har ju O’Learys lagt rabarber på alla gamla järnvägsrestauranger. Istället är det här en helt vanlig pub fast med fler resenärer och det finns också en skärm i puben med tågavgångar. Det är Fullers som äger puben som många i London och jag har inget emot något av deras öl. Här finns Seafarers som känns igen från The Dove i Hammersmith men också Chiswick Bitter och andra mer kända. Trots detta har de också plats för annan öl, inte minst belgisk och diverse engelsk real ale och själv satsade jag sist på en ale från näraliggande Hackney som var riktigt lyckad.

Gott om plats i baren.

Gott om plats i baren.

Söndagsmiddag med familjen är lätt helig i Storbritannien och trots tåg att passa ville vi försöka hinna detta innan avskedet och jag kom då på att Parcel Yard där jag tagit mig en pint tidigare iallafall serverar mat hela dagen så vi gick dit. Det räckte med att läsa menyn så visste vi att vi var i säkra händer och lägg till det att flera söndagsbord var reserverade så förstår ni. Redan 9-11.45 kan man äta frukost på puben för det är ju ändå en station. Allt från en enkel toast till Full English via ägg benedict och skotska pannkakor. Efter detta klockslag serveras huvudmenyn samt en enklare barmeny med Pigs in blankets (baconlindade småkorvar), Devils on horseback (baconlindade dadlar) och annat smått såsom friterad oxtunga och ugnsbakad rödbeta med rostade hasselnötter.

På huvudmenyn finns förrätter som pilgrimsmusslor benedict men också både svampsoppa och kikärtskroketter för vegetarianen. Själva skippade vi förrätt och dottern gick direkt på sin älskade Sunday roast som här fanns i de tre klassiska varianterna rostbiff, fläskstek och kyckling. Hade jag inte varit så kolhydratkänslig så hade Porcini-gnocchi i gräddig Oxford blue-sås gett mig beslutsångest men nu föll valet på Fordingbridge Farm pork belly vilken serverades med savoykål, äppelsås och kroketter av Hampshire black pudding. Vilken höjdare! De små bitarna black pudding liksom smälte i munnen och köttet var fantastiskt. Återigen finns det ett par vegetariska alternativ och dessutom flera sallader. Skippa snabbmatsställena på balkongen i stora hallen och ta dig upp hit. Har du inget ärende till King’s Cross? Nu har du det.

20140302_142200

Hampshiregris med perfekta tillbehör.

2 kommentarer

  1. Vad mysigt och kul ide!

    Gilla

  2. Ja om du tar tåget ner till London måste du pausa här på vägen upp eller ner.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: