Treacle hollygog i Malvern Hills

Idag tänker jag kringå min princip om att bara skriva om sådant jag själv upplevt. Jag har fått önskemål från en läsare om att skriva mer om West Midlands som består av grevskapen längs gränsen mot Wales och runt Birmingham och då måste jag bara få berätta om en plats jag gärna vill till men som jag inte får in i planeringen just nu alls. Det handlar om puben The Talbot  i en 1400-talsbyggnad i den lilla byn Knightwick som man hittar strax utanför Worcester på vägen mot Leominster.

Jag kommer inte ihåg när jag först hittade puben eller vad jag var ute och surfade efter men jag fastnade direkt för den när jag såg att den hade en restaurangdel med en spännande meny och inte nog med det utan det mesta verkade dessutom så miljövänligt det bara går att få det. Det är förmodligen på grund av att de därmed även lagar säsongsbetonat som de inte har en fast meny på sin hemsida utan visar ett exempel på hur den kan se ut. Bland dessa exempel hittar jag flera som lagas på AGA-spis, denna svenska uppfinning som nu känns som det mest engelska som finns i köksväg för de som har råd och plats att ha en. En lammbringa med vitlök och ansjovis som stått i AGA:n en eftermiddag eller en generös bit sidfläsk i engelsk stil med black pudding och äpple…jag riktigt känner hur det smälter i munnen. Då har jag ändå inte kommit till efterrätterna där man bland annat hittar ”treacle hollygog” som inte bara har ett fantastiskt namn (treacle är en sirap vanlig i till exempel puddingar eller som ingrediens i kolasås) utan också verkar vara ett 1800-talsrecept från universitetet i Cambridge. Squidgy rhubarb skulle jag som älskar rabarber heller inte säga nej till och runt 35 pund för en trerätters middag får ju anses ett fynd. Medan jag skriver det här känner jag hur jag återigen börjar ilskna till på alla som kallar engelsk mat dålig.

The Talbot at Knightwick Foto: Row17, Wikipedia

The Talbot at Knightwick Foto: Row17, Wikipedia

Puben ligger i floden Temes dalgång vid Malvern Hills så det finns en massa lokala producenter av allt som serveras här och dalen har dessutom sin egen marknad utanför puben den andra söndagen i varje månad. Floden Teme svämmar över då och då och det drabbar även ibland puben som ligger alldeles vid flodkanten men under normala förhållanden går det bra att fiska alldeles utanför den. I trädgården odlas grönsaker och det man inte själv odlar tar man från naturen runt omkring vilket blir vanligare och vanligare i England just nu och känns nästan svenskt. Den tidigare trädgårdsmästaren kom från kändiskocken Raymond Blancs restaurang Le Manoir aux Quat’Saisons läser jag så det finns helt klart ambitioner vilket man också ser på hemsidan där alla leverantörer av råvaror nämns – Knightwick har en byslaktare och det är någon som heter Harold som fixar ankan. Bara det!

Som om det inte räcker med detta så finns här såklart också en traditionell pub och där kan man beställa ur vad som beskrivs som en barmeny. Fasanbröst med rödkål och kastanj var det länge sedan jag hittade i någon annan bar. Jo då, här finns också rätter man känner igen från andra pubar fast säkert många gånger godare. The Talbot har också sitt eget mikrobryggeri Teme Valley Brewery – fattas bara annat – och med namn som ”This”, ”That” och ”Wotever Next?” blir man onekligen nyfiken. Jag läser också att The Worcestershire Way och två andra vandringsleder går förbi här så det är säkert en sådan där landsortspub där vandrare möts för att vila i stil med Kings Head i Lincolnshire som jag berättat om. Orkar man inte vandra vidare eller har man ätit för mycket så går det även att övernatta här. Ni ser ju varför vem som helst som älskar det goda i livet måste hit. Berätta gärna vad ni tyckte om ni får vägarna förbi.

3 kommentarer

 1. Tack! Låter supernice, underbar meny och roligt med suppliers lista 🙂 Hoppas de vita fläckarna på kartan kommer att bli mindre när det gäller Midlands och NW ENgland! /Liisa

  Gilla

  1. Ja hittills har jag väl bara haft med Chester och Birmingham. Jag rör mig mer öster om Pennines av familjeskäl men har en lång lista på saker. Är du där mycket själv?

   Gilla

 2. Nej, inte alls. Nuförtiden är jag mest i Dublin och SE, men åker till Manchester om en vecka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: