Alternativet Brentford

Har du sett en massa av London redan? Vill du ha ett budgetboende? Testa Premier Inn Kew som inte alls ligger i Kew utan på andra sidan Themsen i Brentford men Kew Gardens ligger ändå nära. För 29 pund fick vi ett familjerum och eftersom jag redan bott i London och vi inte var ute efter de stora sevärdheterna så blev detta perfekt efter att jag läst Andrew Duncans böcker om promenader i Londons alla delar.

Vi tog tåget från Gatwick till Kew Bridge Station via Clapham (Brentford har egen station också men inte med bra förbindelser till just Gatwick) och därifrån är det ytterligare en kvarts promenad rakt fram till Premier Inn längs Themsen med de öar i floden som dyker upp här och fortsätter upp mot Richmond. Den som älskar flygplan får också sitt lystmäte längs denna väg eftersom Brentford ligger längs inflygningen till Heathrow så här är det stora bjässar man ser på väg från stationen till Brentfords centrum. Man passerar London Museum of Water and Steam och även ett musikmuseum och inser igen och igen hur mycket London har att bjuda på utanför sina centrala delar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
London Museum of Water and Steam (tidigare Kew Bridge Steam Museum)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Themsen mellan Kew Bridge och Brentford

Själva hotellet är som Premier Inn är mest. Ung och entusiastisk personal och trots att vi kom sent och köket var stängt så fixade de fruktsallad åt oss. Från Brentford går det bussar in till Hammersmith där det går flera tunnelbanelinjer in till övriga London om man inte redan har hoppat av i trevliga Chiswick med sina sevärdheter och mysiga restauranger – allt beror på vad du redan sett av London.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grand Union Canal

Jag har redan bloggat om Syon House som var en av anledningarna till att vi var här. Heliga Birgitta är stor utanför Sveriges gränser och här ute har du en av förklaringarna till varför och får också se ett magnifikt om än slitet palats. Earlen av Northumberlands Londonresidens ligger på gångavstånd från Brentford och är ett måste om du är i krokarna och speciellt om du är trädgårdsintresserad. Promenerar du till palatset via den idag ganska alldagliga och lite slitna High Street så blir det via Grand Union Canal som börjar här vid Themsen och faktiskt kan ta dig ända till Birmingham om du orkar gå eller har kanalbåt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grand Union Canal går att promenera längs.

I övrigt är Brentford mest känt för The Butts som är ett kvarter med ett grönt torg känt från 17- och 1800-talen då Brentford var viktig som residensstad i Middlesex och lokalpolitiken dryftades här. Husen började byggas på 1600-talet när High Street i närheten var vackrare än idag och pubarna mer betydelsefulla. Idag är The Butts lite bortglömda men inte när husen blir till salu för då ser man deras historiska värde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
The Butts

Ett par tre helt okej pubar finns längs High Street, liksom Brentfords fotbollsfans pub ”The Beehive” som vi inte provade. Längs Themsen finns också Ferry Quays som idag har moderna lägenhetskomplex med utsikt över slussar men där vi också hittade en alldeles enastående indisk restaurang som kommer att få sitt eget inlägg så bra var den. Brentford är en salig blandning av slitet, fint, Themsen, kanaler, betong och gamla fina tegelhus om vartannat och känns väldigt genuint mitt i alltihopa och som sagt är det nära till Kew Gardens om du vill se ett världsarv eller vandra runt i Kew med ytterligare mysiga pubar längs Themsen. Jag skrev i början att vi kom hit via Gatwick men som jag också förklarade så är Heathrow ruskigt nära, det är bara det att flygbolagen dit är dyrare men om det inte gör dig något så kommer du hinna med en väldig massa på en helg.

Uppdatering juli 2016: Läs gärna mitt senare inlägg om fotboll i Brentford om du är intresserad av riktig fotboll.

Annons

En kommentar

  1. Tack för hotelltips! Och vad kul med alla kommentarer, var roligt att läsa om gamla inlägg igen och extra roligt när nån känner igen så mycket, inte så många svenskar som har koll på Yorkshire 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: