Flyg billigt med easyJet

Jag har turen att ha Kastrup som min närmaste flygplats och många sydsvenskar med mig så vi kan utan problem boka easyJet till våra brittiska utflykter. Jag kan faktiskt inte begripa att de bara flyger till Genève från Stockholm. Från Köpenhamn kan du flyga till både Gatwick och Stansted utanför London samt till Manchester, Bristol och Edinburgh. Det är nästan lika enkelt att boka biljett som hos Norwegian även om det är lite förvirrande innan man vet att man kan skippa sidan med passinformation för stunden och logga in igen och komplettera det senare. Tiderna till London är helt okej också men från till exempel Bristol tillbaka till Köpenhamn känns det som en lite för tidig flight tillbaka på söndagar för en helgtripp.

20130927_175313

Med trappa på Kastrup.

Vad tycker jag då? Jo som med allt annat finns det för- och nackdelar men så pass många fördelar att jag inte skulle tveka att flyga med dem (vilket jag vägrar att göra med Ryanair). Den största nackdelen för mig är när man flyger till London och föredrar Gatwick framför snorkiga Stansted för då är easyJet plötsligt inte lika prisvärt i jämförelse med t.ex. Norwegian utan ofta är det ingen större skillnad i pris. Det är till Luton man hittar de riktigt billiga biljetterna men om du inte bryr dig om flygplats utan bara vill från A till B så absolut. En annan nackdel är att man på Kastrup är längst ut i gate F vilket innebär en lång promenad från all övrig service i terminal 2. Dels alltå en tidsaspekt men också det där med servicen för det finns verkligen inget annat än en kaffeautomat och toaletter där ute. Däremot behöver man inte vänta särskilt länge när man väl kommit dit. En av easyJets anledningar till att stå därute är att kunna vända fortast möjligt. Medan du väntar kan ditt plan komma in, stanna, släppa av passagerare och så hinner de väl precis städa upp det värsta ombord innan de släpper ombord dig via trappa ute. Allt för att spara tid och här kommer en av fördelarna för detta innebär faktiskt att de ofta kommer iväg sisådär en kvart innan tidtabell om alla kommit ombord. Man sparar förövrigt tid redan vid incheckningsproceduren för den sköter man hemma precis som hos Ryanair fast utan samma enorma straffsummor om man glömt utskrift.

Väl ombord är stolarna av modell tunna men helt uthärdliga om man bara ska över Nordsjön. Allt går i samma orange som utsidan men jag gillar den glada kabinpersonalen och jag uppskattar deras säkerhetstänk där de noga kollar passagerares elektronik och annat. Det råder en väldigt brittisk stämning ombord, faktiskt mer än det gör på British Airways nuförtiden så det märks att tiderna är sämre i Storbritannien och även på jobbet har jag märkt att många mötesdeltagare från just London använder easyJet. Precis som hos Ryanair säljs det lotter på vissa avgångar men de verkar inte alltid bry sig om att hinna med det och de är verkligen inte påstridiga. Maten du kan köpa ombord är som väntat mest snacks och drycker och här kommer en till negativ aspekt för mig och det är att de har ett kontrakt med Starbucks. Allt känns superengelskt ombord och britterna har inget vidare kaffe de heller men amerikanska Starbucks känns helt onödigt. Dock är jag förmodligen ensam om att tycka att det hade varit roligare med Costa (men de kanske har något emot Whitbread) om de nu vill ha en budgetkedja att samarbeta med.

Har du också flugit easyJet? Då har du till imorgon på dig att svara på frågan om du föredrar dem eller Ryanair. Just nu leder easyJet stort hos tidningen The Guardian som ställt frågan till sina läsare.

Uppdatering augusti 2016: easyJet har flyttat från Stansted till Luton vilket nu reflekteras i texten.

En kommentar

  1. […] provat än eftersom flygtiderna inte passat de gånger jag har haft vägarna ner till sydväst. EasyJet till London och Manchester har det blivit desto mer […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: