Hotellkedjan Premier Inn

Egentligen gillar jag små personliga hotell med sin egen inredning i byggnader med lite historia men ändå är jag ett stort fan av hotellkedjan Premier Inn där alla hotell ser nästan likadana ut och ligger i gamla kontorsbyggnader och annat trist. Det handlar nog mest om att jag dels lärt känna kedjan som förälder och det är utmärkta hotell för barnfamiljer och dels att de framför allt i London gett otrolig valuta för pengarna tidigare. Idag har de närmast fallit offer för sin egen framgång i London och framför allt under Europas stora skollov är det inte alls särskilt billigt i centrala London längre. Rum som jag tidigare kunde hitta för 59 pund kostar idag uppåt 110 pund och då pratar jag vanliga veckor – det går loss på 160 pund under höst- och påskloven nuförtiden (för att inte tala om deras nyaste hotell vid Leicester Square som aldrig varit budget). Dock går det fortfarande ofta att hitta riktiga fynd i Londons ytterområden av vilka en del är dels riktigt mysiga i sig själva för en helgresa (Greenwich, Hammersmith, Hampstead och Wimbledon) medan andra har helt ok kommunikationer och är ännu billigare (bortre delarna av Docklands i öster eller hotellen nära Heathrow).

Leicester City Centre

Leicester City Centre

Struntar man i London helt och hållet så är Premier Inn ofta rena fyndet. Jag har bott i Leicester och liknande för 29 pund och det händer även att jag hittar rum på Gatwicks flygplats till det priset ibland om jag ska med tidigt flyg. Just sådana priser bygger på att man köper icke ombokningsbart och betalar i förväg men eftersom man vet vad man får till största delen så känns det helt ok att göra det för en sådan summa.  Till detta kommer frukost som man får beställa separat under bokningen och vilket i skrivande stund kostar strax under nio pund per vuxen medan barn under femton år äter den gratis. Detta är en av de saker som gjort hotellen populära och medan frukosten inte är den mest enastående fantasifulla så är det buffé vilket innebär att du tar precis så mycket du vill ha. Det ingår toast, croissanter, crumpets, diverse pålägg, flingor, gröt, fruktsallad, yoghurt och juicer samt varm mat i form av stekta ägg, äggröra, tomat, korv, bacon och svamp. Överallt ser frukosten likadan ut med få undantag och det som skiljer hotellen åt på den här fronten är mest hur stora frukostrummen är i förhållande till resten av hotellet. På Kensington Earl’s Court kan det vara trångt om saligheten under påsklovet medan London County Hall vid London Eye verkar sluka hur många som helst. Cafékedjan Costa ingår precis som hotellet i Whitbread-koncernen och finns på de flesta Premier Inn som också har en bar (även här varierar storleken från ganska pluttig till lite större) och det finns automater med allt från chips till tandkräm i korridorerna.

Rummen då? Jo allt går i den lila färg som även hemsidan bjuder på och i rummen avspeglar detta sig i överkasten, heltäckningsmattorna (vi är i England…) och konsten på  väggarna. Sängarna är jättesköna och just detta är ju viktigt vid val av hotell. Inga stenhårda eller supermjuka madrasser här utan för mig alldeles lagom. Tekokare, TV och badrum ingår överallt även om det kan finnas med eller utan badkar. Det är en ganska aggressivt expanderande kedja just nu och de nya hotellen är såklart fräschare än de lite äldre men läs på TripAdvisor så hittar ni rätt i bedömningarna av dem, framför allt i London där de är många. I småstäderna hittar man ofta Premier Inn längs ringvägarna i utkanten och då är det nybyggda, låga tegelkomplex istället för högre kontorshus men i gengäld inte alls lika bra läge. Historiska städer som Norwich och York har hotell både i stadskärnan och längs ringvägarna och ofta billigare i utkanten såklart så den som har hyrbil kan lika gärna bo där.

Även restaurang finns på Premier Inn och maten är också den likriktad och rätt trist men helt ok i smak och återigen efter konceptet att man vet vad man får. Kommer man med tåget 21.00 och är hungrig så visst fungerar det med en pastarätt eller hamburgare och lite onyttig plockmat eller en caesarsallad. Personalen är hur som helst trevlig och detta är något jag verkligen gillar här. Det känns faktiskt som om Whitbreads personal har kul ihop. De skojar både med dina barn och med varandra och är de sura så beror det mest på att hotellet har en dålig manager. Ytterligare en bra sak är att du kan checka in elektroniskt på de större hotellen med många gäster så du slipper stå i kö i receptionen när du är trött utan kan sköta dig själv.

Det sämsta förutom det opersonliga utseendet? Det är nog att du inte längre kan boka familjerum på hemsidan när barnen är över femton men fortfarande kan bo i bäddsoffor. För mig hade det varit att föredra att göra detta och betala för ytterligare en vuxen frukost. Det och att gratis WiFi bara är 30 minuter vilket inte är långt om du laddar upp bilder på Facebook. Vill du surfa mer så får du betala för det men har du ingen aning om var du ska bo så överväg Premier Inn. Det är också värt att kika in på hemsidan ibland bara för att se om de har specialerbjudanden i specifika städer. Det är Premier Inns variant istället för bonussystem.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: