Antikmässans Newark

Har du hört talas om Newark annat än möjligen som en av flygplatserna i New York? Det har inte många trots att den amerikanska orten troligtvis är uppkallad efter just den här gamla staden i Nottinghamshire. Känner man till Newark utan att bo där så hör man till en av två kategorier; den som måste byta tåg här på väg mot den historiska universitetsstaden Lincoln eller den som är väldigt intresserad av antikviteter. En av Europas största antikmässor går av stapeln här i december varje år i form av Newark Antiques and Collectors Fair. Den äger rum på Nottinghamshire County Showground strax utanför staden och där hittar man i maj även Nottinghamshire County Show som är grevskapets stora jordbruksshow med allt du kan tänka dig i form av traktorparader, hästtävlingar, får, cider och pajer så jo, även djurintresserade hittar hit.

Mary Magdalen dominerar staden

Mary Magdalen dominerar stadsbilden

Staden ligger längs stambanan mellan London och Edinburgh så den kunde inte vara enklare att nå. Den har två stationer på gångavstånd från varandra och det är när jag skyndat mellan tåg som jag tagit bilden av slottsruinen vid floden Trent en gång i världen så ni får ursäkta staketet som kom med i bilden medan jag blev påskyndad av stressade familjemedlemmar. Slottet grundades på 1000-talet men på en plats där redan saxarna haft ett fort. Mest känt är det för att Robin Hood-kungen vi känner som John (Johan utan land) dog här 1216 i den dysenteri han dragit på sig tidigare.

 

Market Place

Market Place

 

The Old Bakery Tea Rooms

The Old Bakery Tea Rooms

Newark är verkligen en trevlig småstad att strosa runt i och titta på det vackra torget och kyrkan Maria Magdalena med Nottinghamshires högsta kyrktorn. Kyrkan är till stora delar från 13- och 1400-tal men på platsen av en tidigare kyrka lika gammal som slottet. Den syns redan långt innan man sett övriga Newark från tåget och visar att staden måste ha en historia trots dagens anspråkslöshet. Det vilar idag ett lugn över Newark som nästan sprider sig även till de överförfriskade stammisarna på båtpuben Castle Barge nere vid floden och just det där att man inte väntar sig så mycket gör att man blir positivt överraskad av några timmar i Newark. Hit åker man utan problem på utflykt från både London, Nottingham och Leicester och många med karriär i Nottingham bor här istället vilket gör att serviceutbudet också det förvånar för en stad av den här storleken.

Newark Castle vid floden Trent

Newark Castle vid floden Trent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: