Höstlov i Storbritannien

Har du bokat resa med familjen till Storbritannien på höstlovet? Det är faktiskt en utmärkt tid att resa så länge man är medveten om att även britterna har höstlov, så kallat half term (ett bra sökord om du letar aktiviteter i en speciell stad) så det kan vara trångt om saligheten på de mer populära sevärdheterna och muséerna. Alltid lika utmärkta Telegraph Travel listar de bästa brittiska höstutflykterna av vilka flera just under lovet. I en skog utanför den underbart pittoreska småstaden Pitlochry i Skottland har man skapat en förtrollad skog med ljussättning och i Bath kan man besöka de berömda romerska baden i fackelljus som ett av alla evenemang under Bath Open Week.

Det jag själv varit sugen på är halloweenaktiviteterna på slottet i Warwick. För min del inte så mycket för just halloweenfirandet som för slottets del i rosornas krig och för att Warwick, nära Birmingham, är en liten fin stad. Slottet har en fängelsehåla som inte rekommenderas för barn under tio år men där särskilda halloweenaktiviteter ska äga rum och det blir också extra kvällsöppet med avfyrande av blidor (en slags katapult). Även i vanliga fall går det att prova hjälmar och titta på fågeluppvisningar i medeltidsstil så det här är verkligen en familjeattraktion även om det också kostar en del i inträde.

På det stora palatset Chatsworth i Derbyshire, känt som inspelningsplats för Austenfilmer och annat är det akrobatik, eldkonst och fyrverkerier 2-3 november. Telegraph rekommenderar också en båttur på Themsen för att se alla vackra höstfärger och det håller jag helt med om för båtturerna där älskar jag året runt och speciellt uppströms mot Hampton Court då man passerar en mängd palats, Richmonds sluss och fågelliv och lummighet längs floden fast man är så nära en världsstad. Även spökvandringar är vanliga i historiska städer som York och så påminns vi om att 5 november är Guy Fawkes night då man bränner en docka av Guy eftersom han på 1600-talet ville spränga parlamentet och detta kommer han få ett eget inlägg om här på bloggen då men är ni kvar ända till 5 november så passa på att se det. Mest känt är nog Guy Fawkes Night i Lewes på Sydkusten för de av er som vill planera och York är enda stället där det kan vara lite stillsamt eftersom det är Fawkes födelsestad men i gengäld är själva höstlovet desto livligare vågar jag som har bott där lova med järnvägs- och vikingamuséer bland mycket annat.

I London hittar man särskilda aktiviteter på naturhistoriska och på sjöfartsmuséet i Greenwich men också på typiskt läskiga sevärdheter som London Dungeon för de som är lite äldre och modigare. Häxor och andra som vill klä ut sig kan bege sig till London Eye där det utlovas berättelser och aktiviteter och den som inte kommit fullt så långt med sin engelska kan alltid testa karusellerna som finns nedanför. Jag avslutar ikväll med en lite annorlunda aktivitet på en av mina favoritpubar i norra London, historiska Spaniards Inn. Där har ett hundhem en välgörenhetsdag med hundpromenad i halloweenstil på Hampstead Heath. Det enda du ombeds göra är att donera en slant till organisationen.
Halloween-2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: