Underskattade Lincoln

En av de allra mest underskattade städerna i hela England måste vara Lincoln, residensstaden i grevskapet Lincolnshire i östra Midlands. Nästan ingen utanför England har hört talas om staden dit jag reser regelbundet och ändå står här en storslagen gotisk katedral, dramatiskt placerad på toppen av en kulle och synlig vida omkring i det platta landskapet.

lincoln

Det är kanske just det platta landskapet som gör att folk inte hittar hit. Man letar liksom jag också gjort efter det kulliga England med sina fårhagar och Lincolnshire med sina kanaler och grönsaksfält faller bort. Den där kullen är kanske en av få i trakten men oj vad sevärdheter det finns på dess topp. Man tar sig upp dit längs Steep Hill som är full av gamla vackra hus såsom gamla Jews House och massor av roliga butiker och där uppe belönas man med katedralen som blivit känd genom filmatiseringen av Da Vinci-koden. Här uppe ligger också Lincoln Castle, slottet som påbörjades som befästning redan då romarna kallade sin betydelsefulla stad för Lindum och den var en av deras provinshuvudstäder. Det är lätt att se det strategiska valet av plats och på slottet kan man se ett av bara fyra kvarvarande exemplar av Magna Carta, det dokument som adeln tvingade prins John att skriva 1215 för att minska kungens inflytande. Man kan också vandra på slottets murar med fantastisk utsikt över landskapet och om man planerar sitt besök så kan man se tornerspel och andra medeltidsevenemang. Det var dessutom slottsporten som fick agera fängelseport när Bates släpptes från fängelset i Downton Abbey. Idag är Lincoln en universitetsstad men läget mitt i en jordbruksregion och det faktum att man oftast måste byta tåg för att ta sig hit från London gör det till ett utmärkt budgetresmål. Från Londons Kings Cross station byter du i t.ex. Newark (som har två stationer så försök att hitta en förbindelse som bara är via Newark Northgate om du inte vill gå genom den trevliga lilla staden). Själv bor jag hos familjen men på Visit Lincoln kan du både boka hotell och se vad som händer i staden och regionen som är full av undangömda byar utan turister.

Vyn upp mot Steep Hill

Vid Jews House längst ner vid Steep Hill

En kommentar

  1. […] och stannar sedan antingen i antikstaden Newark-on-Trent eller Retford för olika byten till t.ex. Lincoln och Nottingham. Här i östra Midlands börjar man märka att man kör norrut. I dessa […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: