Kan Nigella rädda sig?

Följer ni turerna runt Nigella och hennes turbulenta liv med skilsmässa från Saatchi och på det en rättegång om deras assistenter vilka nu friats från anklagelserna om försnillning av pengar eftersom Nigella verkat ha köpt deras tystnad på grund av sitt drogmissbruk? Över nyår i England har jag sett henne intervjuas i amerikansk TV och hon börjar se trött ut där hon står och pratar om hur jobbigt allt varit. Den här cirkusen verkar inte ha varit bra för den stjärnstatus hon så gärna vill ha i USA eftersom de inte vill ha associationer till droger i sina TV-program och definitivt inte i familjeprogram.

Nigella har aldrig varit någon av mina favoriter i TV:s matlagningsvärld men visst har det hänt att jag tittat ändå. Jag fascineras av henne som mediapersonlighet snarare än som kock och det var just media hon började sin karriär med. Däremot tröttnade jag snabbt på att det är mer urringningar och snygga kläder än mat och på hennes ”Domestic Godess” attityd – jag föredrar när matlagning visas mer som ett hantverk och jag får veta något om ingrediensernas ursprung. Nigella har haft det väl förspänt med en pappa som var Thatchers finansminister en gång i världen och med en familj som en gång grundade Lyons berömda kaffehus så visst är det inte konstigt att just Daily Telegraphs läsare förlåter henne det mesta men igår läste jag att även Jamie Oliver ger henne stöd nu, trots att hon verkar ha erkänt sitt drogmissbruk och trots att just Jamie varit en av Nigellas största konkurrenter om platsen som hela USA:s engelska favoritkock. Han menar att vi alla kommer att förlåta Nigella eftersom vi gillar henne och det hon gör och kanske har han rätt iallafall om den europeiska publiken. Medan vi väntar på svaret får Nigella idag fira ännu en födelsedag om hon nu orkar fira. Här har ni henne i morgon-TV om saken.

En kommentar

  1. Hade faktiskt ingen aning om Nigellas överklassbakgrund, intressant läsning! Köpa sig fri, det brukar aldrig vara en bra idé…

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog